Twee nieuwe certified ScrumMasters bij Skilt​

Werken in een Agile omgeving zoals Telenet, dat piekt de interesse voor Agile trainingen. Kirke en Pieter ervaren de Scrum-principes dagelijks in hun werkomgeving en waren bijgevolg zeer geïnteresseerd om wat dieper te graven.

Agile veteraan

Joke Vandemaele, Agile-veteraan, leerde hen het Scrum framework kennen tijdens de gecertificeerde ScrumMaster training van Agilar. Het werd een praktische opleiding, met theorie waar nodig, maar vooral veel praktische oefeningen om al doende te voelen wat Scrum is.

Een van de uitschieters was de “Ball Point Game”, deze uitdaging om zo veel mogelijk balletjes zo snel mogelijk door te geven in een groep, maakte een hoop creativiteit los en zorgde voor de nodige inzichten. De start van dag twee was ook interessant, wanneer de ochtenden van alle deelnemers omgezet werden tot bruikbare “user stories”.

Vooral de "Ball Point Game" was een eye opener.

Certified afsluiten

Samengevat, de opleiding gaf ons in twee dagen een duidelijk beeld van wat Scrum inhoudt. Zelfs een snelcursus “visual facilitation” konden we nog meepikken. Voor Skilt eindigde dit alvast met het best mogelijke resultaat, twee fonkelnieuwe ScrumMasters, gecertificeerd door de Scrum Alliance.

Plan je sollicitatie rechtstreeks in onze agenda!

Java developer Scrum master front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer
Java developer Scrum master front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer