Skilt medewerkers dagen elkaar uit tijdens een stappenchallenge

Allemaal in beweging

In juni was er geen maandelijkse get together, maar dat betekent niet dat we elkaar niet tegenkwamen! Nope, we lanceerden een heuse stappenchallenge van 4 juni tot en met 26 juni. Het idee was heel simpel: wie aan het eind van de rit de meeste stappen had gezet, wint een overheerlijk ontbijt aan huis.

10.000 stappen per dag

Wandelen heeft alleen maar voordelen. Wist je dat het je bijvoorbeeld een pak productiever maakt? Een goeie doelstelling is 10.000 stappen per dag. Pieter, Kirke, Marten, Jens, Sylvie, Kevin, Joeri, Annelies en Raimo gingen ervoor.

Om het zo laag drempelig mogelijk te houden, maakten we gebruik van Fitward, een app die je stappen vanuit Fitbit, Garmin of andere wearable synchroniseert naar een leaderbord. Super eenvoudig en overzichtelijk. Je ziet meteen of je nog een extra tandje moet bijsteken.

Heel leuk om te doen. Het leaderbord motiveert zeker om extra je best te doen.

skilt fitward

Pieter was erg enthousiast over de challenge: “Het was even zoeken tijdens de setup en naar het leaderbord, maar eens ik dat gevonden had, vond ik het super tof. Het bord motiveert om extra je best te doen. De stappen worden met ietwat vertraging, maar correct gesynchroniseerd. Prima dus. Leuk concept.”

And the winner is...

Wie het leaderbord aandachtig bekijkt, weet dat Sylvie de challenge won. “Een challenge van 1000 stappen per dag was meer dan genoeg geweest”, grapt Kevin. Kirke, initiatiefnemer van de stappenchallenge, ging wel extra veel wandelen met haar hond Appa. “Ik zette gemiddeld 15.000 stappen per dag. Toch ietsje meer dan gewoonlijk, maar ik had nogal een straffe tegenstander op de eerste plaats :stuck_out_tongue_closed_eyes: .” 

Kirke op wandel met hond Appa in de Bogerse Plassen.

Plan je sollicitatie rechtstreeks in onze agenda!

Java developer Scrum master front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer
Java developer Scrum master front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer