Iets from scratch opstarten en afwerken doe ik het liefst

Het verhaal van front end developer Maike Meuris.

Van junior naar ervaren developer met ambitie

Front end developer Maike Meuris staat haar mannetje in de IT wereld. Al twee keer zat ze als enige front end developer in een team om een heel nieuw project op te leveren. “Als junior is dat misschien een beetje gek”, geeft Maike toe. “Maar het waren wel leuke projecten en ik kon me er helemaal in uitleven.”

Maike startte in september 2019 bij Skilt. Haar man Lieven was dan al een tijdje bij ons en is hier nog altijd heel content. Dat zette Maike aan om ook bij Skilt te solliciteren. Haar eerst opdracht was bij BNP Paribas in Brussel. “In mijn team maakten en onderhielden we flows voor leningen. Dat was een prima start, maar niet helemaal mijn ding omdat het te traag ging. Mijn kennis en motivatie lagen hoger. Ik wou meer.”

Langdurige samenwerking met Cegeka

Zoals het Skilt betaamt, werd er naar haar ambitie geluisterd. Maike wou een opdracht doen in React en zo kwamen we bij Cegeka terecht. “Het begon met een migratieproject voor DGZ, Dierengezondheidszorg, van React Native naar React. Ik heb veel moeten herschrijven en als enige front end developer heb ik mijn ding kunnen doen. Dat was leuk. Ook met de back end developer vormden we een goed team.”

Nadat dat project afgelopen was, kwam Maike wederom als enige front end’er terecht in een opdracht voor slagerij Renmans. “Dat was gelijkaardig aan DGZ, want ook in de agrarische sector, een migratieproject en veel opnieuw schrijven. Heel tof!”

BNP Paribas was een prima start, maar niet helemaal mijn ding omdat het te traag ging. Mijn kennis en motivatie lagen hoger. Ik wou meer, en daar werd bij Skilt meteen naar gehandeld.

Groeien in design skills

Terwijl Renmans op z’n eind liep, werd Maike door Cegeka al gevraagd voor een intern data visualisatie project. “Ik heb toen veel charts moeten maken waar geen designs voor waren. Die heb ik dan ook zelf uitgewerkt. Dat was eens helemaal iets anders en voor mij ideaal, want de combinatie design en programmeren ligt me wel.”

Via Cegeka werkt Maike nu voor de Vlaamse Overheid bij het departement Omgeving. “Op dit moment migreren we een component library en we beheren die ook voor andere teams. Alweer iets anders. Zoveel verschillende dingen op korte tijd kunnen doen, is echt leerrijk en plezierig.

Thuiswerk is een zegen

Sinds corona werkt Maike ook hoofdzakelijk thuis en dat bevalt haar prima. “Ik kan me hier beter concentreren, omdat er minder afleiding is en mijn persoonlijk leven is verbeterd. Ik voel me gelukkiger. Ik heb meer vrije tijd, omdat ik geen reistijd meer verlies. Dat is fantastisch.”

Toekomst?

“Ondertussen weet ik dat ik het liefst aan nieuwe projecten meewerk. Iets van het begin opbouwen en zien groeien tot oplevering. Ook liefst niet langer dan een jaar, maar verder heb ik geen specifieke voorkeuren of ambities. Ik laat het op mij afkomen, en ik weet dat er bij Skilt naar mij geluisterd wordt. Jens geeft veel kansen en denkt mee in functie van behoeftes. Ik denk dat dat bij grotere bedrijven toch een pak minder is.”

Update

Aan die toekomst werd er inmiddels getimmerd. In augustus 2022 startte Maike aan een nieuwe project bij KBC.

Wie is Maike?

Maike Meuris is front end developer en getrouwd met Lieven, eveneens developer bij Skilt. Samen wonen ze in Langdorp met hun hondjes en planten.

“Ik heb een plantenhobby. Onze living staat vol tropische planten. In bijberoep maak ik ook keramiek. Mijn draaiwiel en oven staan zelden stil.”

connect met maike

In samenwerking met

Goesting om ook te werken bij Skilt?

Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer
Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer

Waarom jij ook graag bij Skilt zou werken

Plan je sollicitatie rechtstreeks in onze agenda!

Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer
Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer