Consultancy is een verademing

Het verhaal van UX designer Joeri Lommelen.

Van een agency naar consultancy

“Het was wel even wennen na 8 jaar in een marketing en communicatie agency te hebben gewerkt”, bekent Joeri. “De snelheden en manier van werken zijn totaal anders. In een agency gaat het heel hard, word je bij momenten geleefd en wordt er van je verwacht dat je continue aan staat. Dat is bij consultancy wel anders. Daar heb je één duidelijke opdracht en zit je echt bij de klant. Je werkt niet voor, maar met de klant. Dat zorgt voor een heel andere dynamiek. Je krijgt de kans om alles meer te doorgronden en al de tijd die je nodig hebt. Ik voel me nu meer een puzzelstukje uit een geheel, en hoewel ik de eerste maanden flink uit mijn comfortzone moest komen, vind ik dat nu bijzonder aangenaam werken.

Eerste opdracht

Joeri zijn eerste opdracht via Skilt was er eentje om letterlijk en figuurlijk zijn tanden in te zetten. Hij ging aan de slag bij Nobel Biocare, een leverancier van alles wat tandartsen en kaakchirurgen nodig hebben. “Ik heb daar 6 maanden gewerkt en werkte mee aan de software die onze tandartsen gebruiken en die kaakchirurgen hanteren om hun operaties te oefenen en voor te bereiden, maar dan digitaal. Ik heb enorm veel bijgeleerd! Maar als er andere opportuniteiten je pad kruisen en als dat dan nog eens in je hoofd blijft hangen, dan moet soms durven springen en niet twijfelen…”

Ik merk nu nog meer dan ooit dat werken met mensen, content en data écht mijn ding zijn.

Grootste project uit carrière

Zo gezegd, zo gedaan. Dankzij het luisterend oor van Skilt kwam Joeri in contact met iets totaal anders. Maar wel een project om u tegen te zeggen: het core banking systeem van de Bank van Breda volledig upgraden. “Amai, een serieuze uitdaging. Je mag gerust stellen dat dit het grootste project uit mijn loopbaan is tot dusver. Zo gaan we de hele digitale werking van de bank upgraden en updaten. En dit allemaal gebruikers-first. Ik merk nu nog meer dan ooit dat werken met gebruikers, content en data écht mijn ding zijn.”

Meant to be

En waarom Skilt? “Ik kende Jens en zijn Skilt al langer”, vertelt Joeri. “We spraken elkaar al eens toen ik nog bij bij mijn vorige werkgever werkte, alleen zat ik daar toen nog goed. Een paar jaar later belandde ik echter in een burnout. Dat zorgde ervoor dat ik alles uit mijn leven onder het vergrootglas legde. Zowel mijn persoonlijk als professioneel leven. Om te genezen besefte ik dat het op vele vlakken anders moest. Zéker op professioneel vlak. En zo dacht ik terug aan mijn gesprekken met Jens. Ik had er na al die tijd nog steeds een goed gevoel bij. Want die gingen niet over presteren, maar over hoe een bedrijf kan bijdragen aan de ontwikkeling van zijn medewerkers. En ik had het gevoel dat de medewerkers en hun geluk een topprioriteit is.”

“Ik nam terug contact op, het klikte nog steeds en the rest is history. Ik heb niet getwijfeld, ik voelde me instant veilig bij Skilt en dat is precies wat ik toen nodig had, en nu nog steeds. Er wordt niet naar mij geluisterd in functie van klanten, opdrachten of collega’s, maar er wordt geluisterd in functie van mij, punt. En dat is goud waard.”

Wie is Joeri?

Joeri Lommelen (1989) is UX designer wiens liefde voor dit vak met de jaren alleen maar groter werd. Maar er zijn wel meer dingen waar zijn hartje harder van gaat slaan: gezellige avonden met vrienden, zelfhulpboeken die hem omver doen blazen, gin tonic, fotografie en Londen. Forever London, baby! 

Joeri komt uit Essen en woont nu in Deurne. 

connect met Joeri

In samenwerking met

Goesting om ook te werken bij Skilt?

Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer
Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer

Waarom jij ook graag bij Skilt zou werken

Plan je sollicitatie rechtstreeks in onze agenda!

Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer
Java developer Scrum master front-end javascript developer front-end javascript developer ux designer Product owner full stack javascript developer