Skilt

Skilt @Frontend United 2019

Skilt was dit jaar opnieuw present op Frontend United 2019 te Utrecht. Locatie van dienst was de Kinepolis Jaarbeurs, waar twee zalen gereserveerd werden voor een twintigtal talks rond Javascript, CSS, Design, UX en Accessibility.

Keynote speaker voor deze editie was Jeremy Keith, die met zijn talk over service workers direct de toon zette voor een interessante eerste dag bij Frontend United. Ook “Getting extra with CSS Houdini” van Una Kravets kon het publiek bekoren.

Speakers op 17 en 18 mei

Enkele talks die wij nog konden smaken, waren data-engineer Nadieh Bremer die verbluffende data visualisaties uit haar mouw schudde, en Lea Verou, die hoogzwanger, maar met de energie van dertien atoombommen SVG’s bepleitte. Na een gezellig diner @Thestreetfoodclub en wat cocktails en pintjes later kropen we moe maar voldaan in bed.

Na een verkwikkende nachtrust stonden we zaterdag voormiddag terug in de Kinepolis voor de kickoff sessie van Rachel Andrew, editor in chief bij Smashing Magazine “Grids all the way down”, meer over de toekomst van css grid. Ook “webfonts in 2019” door Chris Liley was de moeite. Alle talks komen normaal gezien binnenkort nog op het youtube channel van Frontend United, dus wie graag enkele van bovenstaande speakers bekijkt, hou dat kanaal in de gaten!

Basisregels voor Utrecht

Als je gaat voor een bezoek aan Frontend United in Utrecht (misschien 2020?) hou rekening met volgende zaken:

  • Wandelen op een fietspad? Fietsers zijn koning, loop voor je leven!
  • Lekker eten doe je bij de Street food club.
  • Natuurweetjes vind je in het station.
  • Developers drinken enkel koffie, volgens de organisatoren van FU.
  • Als de fietsers koningin zijn, ga je met plezier opzij.
  • Lea Verou heeft de vetste stickers.

Frontend united 2020?

We kregen in Utrecht een interessante mix van theoretische en meer technische talks. Vooral de eerste dag was volgepakt met interessante speakers. Als FU 2020 even goed geprogrammeerd wordt, dan zijn wij weer present!